maandag 12 januari 2009

Water drinken

... is het Idefics-thema voor deze week.


Deze week hechten we nog meer belang aan 'genoeg water drinken' in de klas. We zochten deze namiddag samen uit wat ons daarbij kan helpen. Enkele ideeën: een tabel te maken (een staafdiagram) waarop we aanduiden hoeveel we drinken, een beloning als we veel gedronken hebben, een tekening/poster maken om er ons aan te herinneren dat we veel moeten drinken, briefjes meegeven naar huis om in te kleuren wanneer we gedronken hebben,...

We maakten alvast een tekening om thuis uit te hangen. We maakten ook een tabel klaar waarop we vanaf morgen vakjes kunnen kleuren voor elke beker water die we drinken.
Dit zijn de beloningen die de kinderen bedachten: een kleurplaat, een sticker, een gezond iets (smoothie),... Elke dag moeten we vijf grote bekers water drinken.
Al snel kwam de vraag of ze ook een vakje mogen kleuren als ze een flesje leegdrinken; en wat als het een klein flesje is; en hoeveel vakjes als het zo een hele grote fles is;... Een onderwerp voor levend rekenen op woensdag: de inhoudsmaten.

Geen opmerkingen: