zaterdag 10 januari 2009

De Sneeuwkoningin

Vrijdagnamiddag gingen we naar het toneel in het Arjaantheater in Geraardsbergen. We keken naar een productie van De Maan: De Sneeuwkoningin. Het was een prachtige voorstelling!



"De eerste sneeuw valt. De sneeuwkoningin doet haar intrede. Ze verleidt Bas en neemt hem mee naar haar sneeuwpaleis. De kilte van de winter gaat in zijn hart wonen. Al snel is hij Emma vergeten. Maar Emma geeft niet op. Bejaarde vrouwtjes en zwarte raven, blauwe bosduiven, een eland met heimwee en een wilde roversdochter, … op de gekste plaatsen vindt ze de vreemdste bondgenoten. Samen met hen, maar soms ook moederziel alleen, gaat ze op zoek naar haar vriendje.

Paul Contryn (huisscenograaf van DE MAAN en gerenommeerd figurenspeler) knipt, plooit, scheurt en assembleert DE SNEEUWKONINGIN uit papier of karton. Zo ontstaan landschappen en komen de meest indrukwekkende personages voor de ogen van het publiek tot leven: pure magie! "

1 opmerking:

Anoniem zei

Marthje was superenthousiast over het toneel. Ze heeft hier thuis ook al papieren sneeuwkoninginnetjes geknutseld. Knap hoor.
Katrien