donderdag 11 september 2008

OP STAP



Samen met Sonja Focketeyn (klaproosstichtster), Lieve (mama van Joya), Carine (mama van Stijn en Sara) en Mieke gingen de kinderen vandaag op stap in de buurt.
Bedoeling was de buurtbewoners warm te maken voor ons ROOD APERITIEF van eind september.
Alle buurtbewoners kregen eerder een uitnodiging in de bus, met de vraag of zij op de foto willen staan met iets roods. Tijdens het rood aperitief komt er dan een fototentoonstelling ; buurt in de kijker.
Vol goede moed stapten wij de Verbondenestraat door. Allen in fluovestje, geflankeerd door wat oudere leerlingen uit leefgroep 5.
Maar er bleken weinig mensen thuis te zijn, deuren bleven dicht. We verloren een beetje de moed. Is iedereen dan echt gaan werken?
Dan plots, bij huisnummer 19 deed een heel lieve mevrouw de deur open. Haar 3 kinderen hebben in eind jaren 60, begin jaren 70 in ons schoolgebouw les gekregen. Ze wilde graag op de foto met als attribuut een schilderij waar een klaproos op stond! Ons geluk kon niet op. In totaal kregen we bij 4 mensen positief gehoor. Mooie verhalen ook. Vooral een oud koppeltje kon onze harten beroeren.
Bent u benieuwd naar deze foto's en verhalen?
Te zien op ons Rood Aperitief. 26/09/2008.

Geen opmerkingen: