woensdag 3 september 2008

VIP-ronde

Op woensdag is het VIP-ronde. Dan worden er uit de VIP-boeken enkele teksten voorgelezen of tekeningen getoond. We vertellen daar nog verder over, stellen vragen, maken afspraken...

Vandaag lazen we het tekstje van Lucas en hoorden we het verhaal van Silke.
Het ging over tanden. Heel wat verhalen over tanden werden verteld. Dat ging van soorten tandenborstels tot tandartsbezoeken, van melktandjes tot valse gebitten,...
De kinderen hadden nog wel wat vragen waar we geen antwoord op weten. We zouden graag een tandarts bezoeken.

Dries en Josim vertelden over hun reis met de caravan. Enkele kinderen kenden dat al: een huis op wielen. Sommigen konden ook vertellen over het verschil met een mobilhome.
Na de verhalen van Dries en Josim, over een bed dat een tafel werd, willen de kinderen zo'n caravan wel eens van dichterbij zien.

Tenslotte luisterden we naar het tekstje van Gauke: zij verhuist naar Zuid-Afrika! Gauke vertelde nog over 'links rijden', over 'bodyguards', ... De kinderen vroegen zich af hoe lang het rijden was tot in Zuid-Afrika. Al gauw bleek dat ze met het vliegtuig naar Zuid-Afrika zouden gaan. Er werd even gebabbeld over 'niet zomaar mogen landen op een landingsbaan'. En dan kwam de vraag: 'hoe landt een vliegtuig?'.
Dit is dan meteen 'het probleem van de week'. Enkele kinderen zoeken dit uit tegen de volgende VIP-ronde (volgende week woensdag).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gauke verhuist naar Zuid-Afrika? Wanneer? Voor hoelang? Dat is ook geen alledaags nieuws. Amai, wat we via blog allemaal niet te weten komen. Ik denk dat ik graag eens dringend Tinneke wil spreken. Hoop dat ze nu niet teveel overvallen zal worden door alle nieuwsgierige, bloglezende ouders ...
Alleszins, als dit klopt, wens ik Gauke en haar mama, papa en zussen een heel goed verlopende verhuis, en dat alles daar naar wens mag verlopen!
Katrien

Anoniem zei

Ze vliegen er blijkbaar direct in. Zoooo nieuwsgierig

Tandarts !? Ik ken er eentje die heel goed met nieuwsgierige en leergierige kids als de onze kan praten. Ik kan eens polsen of ze op bezoek mogen gaan.

Isabelle, mama van Emma

Wendy zei

Bedankt, Isabelle!
Laat het maar weten.

Anoniem zei

Inderdaad wij gaan eind dit jaar /begin volgend jaar verhuizen naar Zuid-Afrika.
We hopen nog een eigen webblog te kunnen maken zo kan wie het wil ons avondtuur mee beleven.
Intussen kan je ons gerust aanspreken of mailen.
Tinneke