dinsdag 8 januari 2008

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest. Met dit project willen ze streven naar een correcte en positieve beeldvorming ten aanzien van psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg. Kristien Hemmerechts is meter van het project.
Te Gek!? gaat op tournee in Vlaanderen en brengt ook in Geraardsbergen een muzikale prductie.

Naar aanleiding van deze voorstelling besloot het cultuurcentrum van Geraardsbergen om de handen in elkaar te slaan met verenigingen en instituten die zich bezighouden met geestelijke gezondheidszorg. De Academie voor Schone Kunsten van Geraardsbergen is hier een van.

De Kunstacademie houdt sedert enkele jaren ateliers (schilderen en keramiek) open voor mensen met een beperking. Tijdens de volgende week is het mogelijk voor het basisonderwijs om deel te nemen aan een workshop waarin de verschillende klassen vermengd worden met elkaar.
Op donderdag 17 januari kunnen ook wij met onze klas aan deze workshop deelnemen in het Koetshuis. We krijgen eerst uitleg rond de tentoonstelling. Daarna gaan we zelf aan de slag met kleiplaten.

Wie ons hier graag bij begeleidt... we vertrekken op school om 9u30. We zijn terug rond 12u30.

Kijk ook naar:
www.sad.be/tgindex.htm
www.de-abdij.be/default.asp?id=23&mnu=7&title=muziek

2 opmerkingen:

Anoniem zei

te gek initiatief!
ik kan er jammergenoeg niet bij zijn.
els

Tinneke zei

Ik kan alvast aan iedereen verklappen dat er op de tentoonstelling enkele mooie kunstwerken te zien zijn. Kijk ook eens in de spiegel dan kan je zien hoe gek?! je bent.

ZOndag 20 januari 2008 om 20u gaat het Te Gek!? concert door met Jan De Wilde, Guy Swinnen en nog enkele bekende artiesten brengen ze onder leiding van muzikanten uit de Laatste Showband een muziektheatervoorstelling. Kristien Hemmerechts praat het geheel aan elkaar en leest voor uit eigen werk.
Er zijn nog kaarten vrij voor zondag - hopelijk kom ik enkele bekende gezichten tegen.
Tinneke