dinsdag 9 oktober 2007

Fit in je vel?

Vandaag werd er een hele dag gewerkt rond 'fit in je vel'. We werkten de hele dag met het eerste en het tweede leerjaar samen.





Heel veel kinderen doen mee aan het onderzoek van Idefics. We vertelden waarom ze dat doen en wat 'fit zijn' is. Enkele woorden die aan bod kwamen werden op het bord geschreven. Al gauw ging het over de 'f van fit'. Na een verhaal over een leeglopende ballon (die ffffff zegt) maakten we oefeningen over deze letter. De kinderen van het eerste leerden de letter herkennen, die van het tweede leerden de hoofdletter F schrijven.





Na de speeltijd ging het gesprek verder over waar we voor moeten zorgen om fit te blijven. De kinderen vertelden dat gezonde voeding, veel drinken en voldoende beweging belangrijk zijn.
Kinderen vonden dat roken niet gezond was, maar ook de 'rook' van de auto's zijn niet goed. We leerden waarom planten belangrijk voor ons zijn.
Naar aanleiding van onze opening van het VELT-project maakten we een 'groene' wens om aan een ballon te hangen.










Na de middag leerden we al enkele passen van het Kronkeldiedoe-bewegingslied.


Het werd een dag 'anders dan anders', maar wel heel fijn.

1 opmerking:

Anke zei

Dag Mieke en Wendy,

Eindelijk vind ik eens tijd om te komen piepen op jullie blog. Ik vind hem schitterend! Jullie steken er duidelijk heel wat energie in!
Leuk dat jullie met beide groepen samen aan de slag gingen rond "fit in je vel". De kinderen waren duidelijk enthousiast! Doe zo verder zou ik zo zeggen!
Anke
(begeleidster eerste leefgroep)