dinsdag 9 september 2008

Vliegtuigen

Tijdens onze vip-ronde van vorige week hadden we al een gesprek over vliegtuigen. We vroegen ons af hoe vliegtuigen landen. Enkele kinderen zijn al op zoek gegaan en willen daar morgen meer over vertellen tijdens de volgende vip-ronde.
Athillio bracht donderdag een landingsbaan mee die hij zelf gemaakt had van karton. Tijdens de vrije werktijden wordt er graag mee gespeeld.
Vrijdag gaf Mieke een expo over vliegtuigen. De kinderen waren erg geïnteresseerd. Blijkbaar hebben ze er ook heel wat van onthouden. Ze somden me maandagnamiddag op wat Mieke allemaal verteld heeft tijdens haar expo. Dit hebben we ook allemaal leren lezen van een mindmap. Voor de kinderen van het eerste leerjaar was dit nieuw. Ze waren er toch al snel mee weg. Ik had de prenten van de expo van Mieke bij. De kinderen konden mij perfect vertellen wat het allemaal is en waar het thuishoort op de mindmap. Echt knap van hen!
We hadden het ook nog even over 'de piloot' en over 'de steward(ess)'. De kinderen maakten er een tekening van in hun vip-boek. Kom deze avond maar eens kijken tijdens de leefgroepavond!

Geen opmerkingen: