dinsdag 19 mei 2020

1ste lesdag - 2de leerjaar






Ook voor ons voelde het een beetje als een eerste schooldag.
Spannend!
Alles ziet er zo anders uit dat voorheen, dat moest wel even bekeken worden.
In de ronde lieten alle kinderen weten toch wel te hebben uitgekeken naar deze dag. Sommige kinderen waren gisteren nog nerveus of hadden nog niet zoveel zin om te gaan, maar deze ochtend hadden ze allemaal zin om naar school te gaan en de vriendjes terug te zien.
Na een lange aanloop in de ronde, waar iedereen vertelde over de afgelopen weken en/of zijn gevoelens bij de herstart, gingen we naar de werktafels.
Bij de werktafels moesten er eerst een heleboel zaken uit de boekentas gehaald worden. Wauw! Wat was er de afgelopen weken hard gewerkt!
Daarna was ieders tas al een heel stuk lichter.
Iedereen kreeg zijn eigen groene laatje op tafel en ook een goed gevuld pennenbakje (zodat er geen materialen uitgewisseld hoeven te worden). Daarna kwamen de nieuwe planningen en werkbundels.
Tijd om naar buiten te gaan en in de buitenklas verder te werken.
Jazeker, we hebben deze eerste dag al goed gewerkt. 




Gelukkig was er ook veel tijd voor spelen en plezier.








Er werd een nieuwe corona-veilige variant van de high-five en het vuistje uitgewerkt door een paar kinderen.
In de namiddag hebben enkele kinderen meegeholpen in het vierkante meter tuintje, terwijl andere kinderen speelden.


Iedereen maakte daarna een plantenkaartje voor de vierkante meter tuin (om te weten wat we waar zaaiden) en iedereen zaaide ook 2 potjes met wortel, kerstomaat, komkommer, radijs, .... Daarvoor moest je een tablet geperste grond in een bakje water leggen.... en dan groeide dat! Een aantal kinderen had dit al eens gedaan voor het project bomen en planten, voor de andere kinderen was dit heel verrassend. Alle potjes staan nu buiten onder het afdak en met onze goede zorgen en regelmatig water geven, verwachten we er heel wat van.
Na al dat spelen, werken en handen wassen, konden we moe maar voldaan naar huis terug gaan.
Tot volgende dinsdag!

Geen opmerkingen: