Bij ons herfst project hadden we het over de noten, de kastanjes, de eikels...
Pieternel vertelde eens dat zij kastanje taart had gemaakt thuis met haar papa.
Ze bracht ook een hele zak vol tamme kastanjes mee naar de klas.
Dus!!
Wij maken kastanje taart.
Ik haalde het recept van VTM koken.
Of de taart lekker is, mag u morgen komen proeven in onze leefgroep in de kijker... |
Het recept:
Ingrediënten
- 80 gr bloem
- 1 dl kastanjelikeur (facultatief)
- 125 gr amandelpoeder
- 250 gr suiker
- 5 eieren
- 150 gr boter
- 120 gr kastanjes
- 6 el kastanjepuree
- 1 vel bladerdeeg
Bereiding
- Beleg een bakvorm met het bladerdeeg.
- Hak de kastanjes fijn.
- Meng de eieren, boter (op kamertemperatuur), de suiker en het amandelpoeder.
- Voeg de kastanjelikeur, de bloem, de kastanjepuree en de fijngehakte kastanjes eraan toe.
- Giet het beslag bovenop het bladerdeeg.
- Bak dit gedurende 35 à 40 minuten af in een oven van 200° C. De laatste 10 minuten op 180°.
- Strooi er ten slotte de cacao en de poedersuiker overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten