donderdag 1 september 2011

Onze eerste dag...

We vlogen er niet in... Neen dat niet. We deden alles stapje voor stapje vandaag.
Even alles bekijken, aftasten, waar staan de spullen, waar moeten de boekentassen, de brooddozen, het fruit? Rustig aan werd alles uitgelegd en na zo een goed half uur, begonnen we de schooldag opnieuw. OPNIEUW??? Ja , hoor.. weer iedereen naar de speelplaats met de boekentas. En nog even spelen.  Dan ging plots de bel en kijk daar... iedereen wist wat er verwacht werd. Mooi in de rij, tweede leerjaar naar binnen, eerste leerjaar naar binnen.. alles op zijn plaats en de ronde kon starten.
Cédric zag een slang in Oostenrijk, voor taal konden we dus al starten met de -ng voor het tweede leerjaar en de letter S voor het eerste.
We kregen onze planning map en stempelden onze naam, we kregen onze planning/agenda en maakten een tekening als voorblad. Er staat nog niks in, we beginnen pas maandag voor echt!!
Naar jaarlijkse gewoonte kregen we frietjes over de middag. Dus als de brooddozen niet leeg waren vandaag, weet u waarvan.













In de namiddag hadden we kiestijd en leerden we een gedicht. Ongelooflijk hoe snel de kinderen dit uit het hoofd leren!! Onze dag was snel om. Stapje voor stapje komen we er weer in. ....





6 opmerkingen:

Joke zei

1 september 2011, Pelle naar het eerste leerjaar én we slaan weer aan het blog-volgen!
Bedankt Mieke om ons zo'n levendig beeld te geven van het klasgebeuren.
Het belooft weer een boeiend jaar vol ontdekkingen te worden voor deze kleine spruiten, veel leer- en speelplezier allemaal,

Koen zei

oh ja, de blogs van leefgroep 2, 3 en 4 zijn weer als startpagina gepromoveerd ;-), en het moet gezegd: de blog van LG 3 is wel de meest actieve ... dank daarvoor!

Karen zei

Leuk om op deze manier even een glimpje te zien van wat ze daar een hele dag hebben uitgespookt en een ontspannen Wout te zien, die duidelijk geniet!
Karen

Liesbeth De Paepe zei

Erg tof inderdaad, de beelden en de tekst vullen de verhalen die het tot thuis halen leuk aan! :-)
Lars is superenthousiast; hij vindt de klas zoooooo leuk, en ook de juffen zijn allemaal heeeeel leuk :-)

Mieke zei

joepieeeee.. zo moet het zijn

Anke zei

Inderdaad leuk Mieke en ik blijf bewonderen waar jij de tijd haalt om bijna elke dag iets te schrijven, mij lukt dit in combinatie met mijn gezin echt niet...