woensdag 8 juni 2011

Het kamp van 6-8 juni. Villa Vogelsanck

Maandag 6 juni. 
Aankomst op het logeeradres. Ouders die kunnen blijven maken de bedjes op. Wij gaan met de groep ons terrein gaan verkennen.
We ontdekken al snel een hele leuke speeltuin.


Tegen 12 uur mogen we aanschuiven aan tafel. Frietjes met stoverij en een chocomousse als toetje. De kinderen aten hun buikje rond. 
In de namiddag werden we verwacht door Jurgen en Sebastien. Zij hebben onze kinderen twee uur lang allerlei sport en spelletjes laten doen. 

Het weer viel rond 16 uur nog mee en na een 4 uurtje gingen wij zwemmen. De glijbanen waren de max. De kinderen haalden hun hart op. Een half uurtje was echter genoeg want zo warm was het nu ook weer niet. even naar ons huisje om kaartjes te schrijven en tegen 6 uur kregen we avondeten. spaghetti! Sommigen aten hun buik zo vol dat ze die avond niet zo lekker waren. 
Eenmaal weer in ons huisje was het tijd voor de pyjama's en tegen 9 uur lag iedereen in bed. Een beetje laat misschien, maar zo een eerste dag is het altijd een beetje moeilijk om alles mooi op tijd klaar te krijgen. 

Om 8.15 de volgende ochtend waren we alweer op stap naar het ontbijt. Broodjes met kaas of salami, speculoos of cornflakes. Melk en chocomelk. Genoeg voor iedereen.
Nadien werden we weer verwacht door Jurgen en een andere jongen voor een ochtend spel en springplezier.  

Het middagmaal was superlekker! Kip met appelmoes en aardappelen. De kinderen hadden reuzenhonger na al dat lopen en springen. De namiddag wandelden we naar het speelbos. Een fantastisch groot terrein met allerlei houten constructies. Je kan je voorstellen dat daar heel wat gespeeld werd. 

En, kijk de zon kwam plots door de wolken piepen.. Vele kinderen hadden zin in nog een water- uurtje. Daar konden wij niet tegenop. Dus gingen we met de kinderen die zin hadden nogmaals ploeteren. 

Het avondeten werd dan ook verorberd! Lekkere macaroni met kaassaus en hesp. Na het eten weer naar huis en de pyjama's aan. Nog een hilarisch verhaaltje en het was bedtijd. 

Om dan de volgende ochtend na het ontbijt onze koffers te maken en onze ouders op te wachten.
Alles verliep allemaal naar wens.
De kinderen waren echt super in vorm, blij, vrolijk en vooral... niemand miste zijn ouders.. HAHA.

Willen jullie meer beelden zien van deze fijne dagen. Kom dan naar de leefgroepavond van 23 juni.
U leest hier meer over in onze nieuwsbrief.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi mieke,
zag er inderdaad een zeer leuk kamp uit!! anke heeft ons ook al kort gebriefd met een weekbrief en ik kijk vol spanning uit naar de fotos op de komende leefgroepavond
an (senne)

Koen zei

Wat vind ik die blog toch een luxe! Een heel klein beetje kamp tot in mijn huisje: zag er tof uit ...

Wendy zei

Het leukste moment volgens Tom: een spel over een koning en een dief...
En in de speeltuin 'de pomp'.

Bedankt voor dit fijne kamp!