woensdag 20 oktober 2010

Op bezoek bij Carine in het MPI

Dinsdagochtend vertrokken we om half 10 richting Carine. Zij woont in het MPI te Viane. Wij werden uitgenodigd om hun doe-tentoonstelling te komen bezichtigen. Samen met alle bewoners werd immers een heel leuk parcours uitgestippeld rond het thema herfst en Halloween.
We hebben veel plezier gehad. We konden blaadjes "vissen" met een magneet-hengel, nootjes gooien in een net, nootjes schuiven in een sjoelbak, paddenstoelen omgooien met een bal...
Nadien was er een blotevoeten-pad waarbij je met blote voeten door maïs, gras, turf, dennennaalden, droge blaadjes en wol kon stappen. In voeldozen voelden we allerlei dingen die verband hebben met herfst.
Het griezel- Halloween parcours was spannend. Met een lampion aan de hand verkenden we het parcours. Lachende spoken, vieze enge spinnen en vleermuizen, krijsende heksen... voor sommige kinderen was dit toch even slikken en op de tanden bijten.
Ook daar waren voeldozen!! Maar met de meest vieze, glibberige, snotterige dingen. kikkerogen, heksenneuzen, rattenstaarten is maar een greep uit het assortiment. Veel " eiiiiiieiiiiii" en "éééé" hoorden we. Sommigen vonden het zelfs zo eng dat ze niet eens probeerden te voelen.
Carine trakteerde ons nadien op heksendrop, zoute spoken, afgehakte vingers en heksenbloed.
Vreemd wat het doet met een kind als je de dingen zo benoemd. De afgehakte vingers zagen er net echt uit en velen wilden ze niet proeven, ook al was het een zwanworstje met ketchup!
Het fotoapparaat werd vergeten, dat is jammer, maar de kinderen maakten dinsdagnamiddag een verteltekening van het griezelparcours. Het hangt op in de gang, kom gerust een kijkje nemen.
Als Carine volgende week komt mag ze die tekening dan meenemen naar het MPI als dank.




2 opmerkingen:

els (milan en luka) zei

had iedereen al geraden dat het de stoerste bekjes waren die niet durfden voelen?

Wendy zei

Wow, dat lijkt me een super-uitstap geweest.
Kan het een idee zijn de leefgroep van Carine ook eens uit te nodigen bij zulke activiteiten op school? Ik weet niet of dat voor het MPI haalbaar is, maar ik kan me wel voorstellen dat Carine en Annemie heel trots de school zouden willen tonen.