zaterdag 26 september 2009

gazapacho maken.

recept:
benodigdheden voor 4 personen:
500 gr. verse tomaten
1 snee toastbrood
1/4 komkommer
1/2 rode paprika
sap van een halve citroen
1 EL olijfolie
1 KL wijnazijn
enkele druppels tabasco, peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder

Was de tomaten en verwijder de steeltjes. Dompel enkele seconden onder in kokend water tot het vel begint los te komen. Giet ze af en pel ze. Snij in stukken.
Verwijder de korst van het toastbrood.
Schil de komkommer en snij in stukken.
Was de paprika, verwijder de zaden en snij in stukken.
Doe de tomaten, komkommer, paprika en het brood in de mixerkom.
Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap en de tabasco toe.
Mix tot het mengel op een dikke soep lijkt. Kruid eventueel bij en giet in een diepe kom.
Zet in de koelkast. (Kan maar drie dagen bewaard worden.)







Geen opmerkingen: