woensdag 1 april 2009

Nieuws

Door alle drukte van de laatste weken is onze blog er wat bij ingeschoten.
Mijn excuses hiervoor.
Ik zet even enkele dingen op een rijtje.

We zijn heel vaak bezig met het spektakel. Er wordt geregeld geoefend in de klas. Ik sta versteld van de kinderen. Ze zijn heel snel weg met alles en met de tekst.
Waar we wel moeten op werken is duidelijkheid en traag spreken. Ze willen alles zo snel doen, dat je niet meer begrijpt wat ze zeggen.
Ik geef de kinderen allemaal de tekst mee van ons trollenstukje. Jullie kunnen dan samen met hen in de paasvakantie oefenen. Als ze er twee weken uit zijn, is dat misschien wel nodig.

Met Nena werkten de kinderen de voorbije dagen aan verschillende dingen.
Ze maakten een mooie collage voor Arno en schreven er een briefje bij. Arno is namelijk veranderd van school. Ze zullen hem echt wel missen want hij was een vrolijk kereltje.
Er werd ook gewerkt rond 'water'. Op 22 maart was het nl. wereldwaterdag en de kinderen hebben samen met Nena enkele dingen uitgewerkt rond hygiëne, het nut van water, zuinig zijn met water...
Ook het trollenspel werd met Nena ingeoefend.

Deze ochtend lazen we samen het kids-journaal uit de jommekeskrant. De kinderen vinden dit echt wel leuk. Ze leerden dat er ooit een olifantsvogel bestond. Dat er binnenkort buitenspeeldag is, dat een alligator ook een soort krokodil is, dat er een aantal nieuwe diersoorten werden ontdekt in Papoea Guinea.

De kinderen maakten ook kennis met Melissa, zij is de oudste zus van Hanne uit leefgroep 5 en zit in haar laatste jaar opleiding onderwijzeres.
Na de paasvakantie staat zij 3 weken in onze groep voor haar eindstage.
Ze start op 27 april.

Morgen gaan de kinderen knutselen met leeggeblazen eitjes. Denken jullie eraan om er eentje mee te geven aan uw kind?
Dank je wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,
Hoog tijd dat er hier nog eens iemand reageert. Maar 't is inderdaad druk, druk. Maar een plezante drukte! Leve het spectakel! Ik vind het fantastisch te zien hoeveel mensen in de weer zijn om alles tot goedslagen te brengen. Het decor, de naaisters, de kinderen, de juffen, ouders, alle vrijwillige handen en hoofden die meehelpen doen en denken,...
Chapeau voor Eric die zo vol geduld en vertrouwen de acteurs regisseert! Ik heb trouwens een stukje repetitie van de kids 3de leefgroep gezien en ze doen dat fantastisch! Het werkt echt aanstekelijk! Ik kijk ernaaruit het volledige stuk te zien!
Groetjes,
Katrien