donderdag 2 oktober 2008

Wachten op de koning.









Te voet met de hele lagere school naar de Grote markt. Langs de Dender. Elk kind uit de oudste leefgroep nam een kind uit de jongste leefgroep bij de hand. Gezellig toch, met een waterzonnetje, zingend, op uitstap.
Op de grote markt was het al vrij druk. Wij mochten op het grote plein gaan staan, dat was vrijghouden voor alle scholen.
Er was nog veel plaats, maar we hoorden dat de koning met de auto tot aan het stadhuis zou rijden.
Plots was hij door. Twee zwarte grote auto's. Sommige kinderen merkten op dat het vreemde nummerplaten waren. Een 1 en een 2. Bodyguards stapten uit en daar was Koning Albert en Koningin Paola. Veel konden we niet zien, ze stapten onmiddellijk de trappen van het stadhuis op en bleven boven zelfs niet staan zwaaien. Nu was het even wachten geblazen.
Liese vertolkte het mooi: Dit is niet gaan kijken naar de koning, ik vind dit wachten op de koning.
Na een klein half uurtje kwamen ze weer naar beneden. Snel een zwaai vanop het stadhuisbalkon en dan naar beneden. Wij stonden helemaal fout. De koning en de koningin liepen even de andere kant uit. Ze groetten een aantal kinderen en de oudstrijders.
Links van ons was er plotseling nog een incident met een anti-royalist. België barst! schreeuwen was niet zo'n goed idee. Hij werd onmiddellijk tegen de grond gesmakt door een aantal undercover agenten. WAUW! Dat vonden vele kinderen spannend.
Om half 12 vertrokken te voet terug naar de klaproos.
Veel zagen we niet echt, maar toch... het heeft wel eens iets.

4 opmerkingen:

Tom Demeulenaere zei

Amai zeg, jullie zijn veel rapper dan de gazet. Tof, en ferme pluim!
Over die nummerplaten van de wagens: nummerplaten met enkel cijfers behoren tot de koninklijke familie. Ooit eens gelezen dat alles met 1 met Koning Albert te maken heeft, alles beginnend met 2 met Paula, alles met 3 beginnend met Filip of Mathilde, 4 heeft met Fabiola te maken, 5 met Astrid en 6 met Laurent. Helemaal zeker ben ik het niet, en op het internet is een 'lijst' precies niet meteen te vinden, wellicht voor de veiligheid?
Groeten !

Anoniem zei

wauw,wat spannend!de kinderen waren precies terecht gekomen in een scene van een politiefilm!
wel goed dat ze dit ook eens meemaken,zo zien ze dat niet iedereen van het zelfde gedachtegoed is,maar dat er altijd een betere manier is om dit te uiten.

Anoniem zei

eigenlijk begrijp ik niet goed, waarom ze altijd schoolkinderen vragen om te zwaaien? zoveel jaren geleden heb ik ook eens de eer gehad om te zwaaien en 't was hetzelfde: een zwarte glimmende auto en dat was het.Moest die brave man nu eens vanop het balkon met snoepjes gooien of een liedje zingen, een dansje inzetten dat zou leuk zijn. maar nu? hopelijk werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om het één en ander uit te leggen zoals waarom ze een koning gekozen hebben toen ze België in elkaar staken. begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen koningschap, een president zou volgens mij het verschil niet maken
guido driessens

Anoniem zei

Marthe vond de uitstap maar niks. Ze had er héél veel van verwacht. Ze had 's morgens zelfs speciaal een rokje voor de koning aangetrokken. En wat bleek ... ze had eerst kweenie hoever moeten stappen, dan kweenie hoelang moeten wachten tot de auto passeerde, dan weer een half uur wachten, en dat allemaal gewoon om de koning eens van ver te zien zwaaien (haar woorden hé). Ik denk dat Marthe haar romantische droombeeld over koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen, die dag een serieuze deuk gekregen heeft ...