vrijdag 29 augustus 2008

De kleutertijd zit er op!

We verwelkomen dit schooljaar 7 kinderen in het eerste leerjaar die zullen groeien van kleuter tot echte leerlingen. In het afgelopen derde trimester deden we een aantal activiteiten samen met de kleuters om de overstap naar het eerste leerjaar wat vlotter te laten lopen. Ondanks alles blijft het een grote stap. De eerste periode wordt ongelooflijk spannend, en tegelijkertijd ook heel fijn. Alles is nieuw: een grotere boekentas, eigen boeken en schriften, eigen schrijfgerief, een eigen plaatsje,... We maken er het beste van en zorgen samen voor een mooie tijd!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk, 7 nieuwe kindjes in de klas! Een nieuwe groep, voor iedereen terug even wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat heel vlot zal verlopen. Er zijn immers al een 10-tal 'ervaren' 2de leerjaartjes die de jongste klasgenootjes vast met véél plezier vanalles zullen uitleggen en tonen ... spannende avonturen voor allen. En hopelijk een aantal meebloggende mama's en papa's... want dat is ook leuk!
Groetjes,
Katrien

Anoniem zei

hoi katrien,
ik ga je niet in de steek laten hoor. ik zal af en toe eens komen bloggenom te zien hoe het in de 3e leefgroep verloopt.
laat ons hopen dat de andere leefgroepen ook de microbe te pakken krijgen!!!!!
tot later
an

Anoniem zei

Hoi An,
leuk hé dat leefgroep 4 nu ook gaat bloggen! Bedankt Mieke en Wendy, door jullie opstart van deze blog heb je ons goed aangestoken en is het aan ons om ook de andere groepen waar ons andere kinderen zitten,verder aan te steken, want wij willen inderdaad geen afkickverschijnselen! 'k Denk dat sommige juffen al beginnen te zuchten als ze mij horen afkomen ...
Groetjes,
Katrien