dinsdag 24 juni 2008

Twee uitstappen.



Deze namiddag ging het tweede leerjaar op bezoek in de muziekacademie.
Het eerste mocht een kijkje nemen in de afdeling materniteit en op de spoedafdeling van het ziekenhuis.



Eerst mochten we allemaal eens kijken hoe de MUG er vanbinnen uitziet. Tiens... daar kunnen geen zieken in. De koffer is helemaal vol. De zieken moeten in de ziekenwagen die achter de MUG rijdt. De hoofdverpleegkundige van de afdeling, zelf chauffeur van de MUG, toont ons de verschillende koffers en andere materialen uit de auto. De kinderen mochten eens door de auto kruipen om goed te kijken wat er vooraan nog allemaal is: een gsm, een muziekradio, een soort radio voor de verbinding met de 100-centrale, een gps,... Natuurlijk lieten ze ons ook eens de sirene horen - maar pas nadat we onze oren toe deden. Wat een lawaai! Iemand vroeg hoe snel zo'n auto rijdt: vaak rijden ze 150-190 km/uur, enkel op rechte banen en mét sirene natuurlijk. De auto kan tot 210 km/uur rijden.



Op de spoedafdeling zelf liet de verpleegkundige zien hoe ze de hartslag van de patiënten meten. Gauke en Marthe kregen enkele pleisters op de borst.


Daarna kregen we een demonstratie van het gipsen. Emma kreeg een gips rond de arm. Natuurlijk waren er nog kandidaten.



Na de spoedafdeling werden we op de materniteit verwacht. Het was echter zó druk dat ze ons daar niet veel konden tonen. We zagen enkele babybedjes.



De hoofdverpleegkundige vroeg een patiënt, die op 11 juni bevallen was van haar achtste kindje, of we even bij haar op bezoek mochten.
Die mama vond dat geen probleem en vroeg zelfs meteen of iemand de baby wilde vasthouden. Natuurlijk was iedereen kandidaat!









In de muziekacademie maakten de kinderen kennis met de hoorn, de saxofoon, de viool en cello, de piano, woord (dictie) en ballet.
Wie zin heeft om zich in te schrijven, haast je rep je, plaatsen zijn beperkt.



Geen opmerkingen: