maandag 9 juni 2008

Oink


Vandaag was het weer tijd voor 'Milly en Molly'. Deze keer was het thema: 'houding tegenover onbekenden'.

Het verhaal ging over een biggetje dat meegenomen werd door een onbekende terwijl het op straat aan het wandelen was. Milly en Molly dachten dat ze Oink nooit meer zouden terugzien...

De kinderen bedachten hoe de persoon die Oink meegenomen had er volgens hen uitzag. Ze maakten er een tekening van op de speelplaats. Fijn om te zien dat dat voor iedereen weer anders was. Het ging van mooie meisjes tot kwade mannen, soms zelfs monsterachtig.
Na een kort gesprekje hierover kregen de kinderen het verhaal nog eens te horen, maar dan (eindelijk) met prenten. Daar waren ze toch zó nieuwsgierig naar.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

En, hoe zag die persoon er nu uit? Ik ben nu ook wel benieuwd geworden. Ik kan het de kindjes morgen niet vragen want ze slapen nog en al als ik naar werk vertrek en weer thuiskom. Woensdag vergeet ik het dan vast dus hoop ik het langs deze weg te weten te komen.
Katrien

Anoniem zei

Oei, ik denk dat ik het al weet. Ik had niet op de kaft van het boekje gekeken. Weer een beetje slimmer geworden.
Katrien

Wendy zei

Katrien, die man op de kaft van het boekje is de boer van het schaapje (de eigenaar zeg maar). Van de onbekende man zien we in het boekje alleen maar de achterkant :-S. Het is dus een man, hij draagt een pet en een short. En bovendien is hij vrij vuil, dacht ik.

Anoniem zei

luka wou al haar milly en molly boekjes meedoen.
een speciale reden?
ze heeft niet de kans gekregen om het te vertellen.

Wendy zei

Ze wilde het gewoon graag eens tonen, Els. Ze is er trots op dat ze de boekjes ook heeft.