woensdag 20 februari 2008

Actua ronde

Dinsdag 19/02 was er nieuws -ronde.
Zoé vertelde dat haar honden hadden gevochten. De ene beet bijna het oor af van de andere.
Waarom vochten die honden dan? Ze willen allebei de baas zijn.
Een gesprek over bazige honden, territorium afbakenen, wolven en roedels,...Mooi.

Rozelien vertelde ons dat het sneeuwde in Griekenland. In de zomer ,wist OOna, is het daar HEEL warm. Luka vertelde dat, nu het sneeuwde, alle scholen en winkels dicht zijn. Hoe komt dat? Hier is dat niet zo. Bij sneeuw vertraagt alles wel, maar scholen sluiten niet. Aha, in Griekenland kennen ze eigenlijk geen sneeuw. Ze zijn daar niet voorzien op die dingen. Zout strooien kennen ze niet. Waarom zout strooien? Het ijs smelt dan...... OKE. Wat weten wij veel.

Hanne vind het jammer dat haar nonkel en tante niet meer samen zijn.Het was zo een leuke nonkel en nu gaan ze die niet meer of minder zien.
Ja, sommigen konden dit snappen. Grootouders die ver wonen,zie je ook niet veel. Dat is jammer. Dan moet je zo ver rijden met de auto. De kinderen hadden het meer over het afscheid en iemand minder zien, dan over het gescheiden zijn zelf.

En Athillio vertelde ons dat hij rook gezien had onderweg naar huis tijdens het weekend. Iets stond in brand. Brandweer, blussen, gevaarlijke dingen, alles passeerde de revue.
Tot Rozelien zei dat ze van haar mama geen "scheetje"mocht laten vlak bij de kachel want dat ze dan in brand kon vliegen.
WAT WAS DAT? Lachen geblazen natuurlijk. MAAR... Ja, wanneer ik vertelde dat ik inderdaad iemand kende die een lucifer kon aansteken met het laten van een windje... Toen was het hek van de dam.
Eerst lachen, maar daarna kwam de vraag: HOE KAN DAT?
Even vertellen over eten, darmen, wat gebeurt daar? En toen zei Lucas: IK weet het! Een windje is geen lucht maar gas!

Het is soms hilarisch deze momenten, echt waar. En bij de eerder rondemomenten had ik dit gevoel minder. Ik ben blij dat het nu zo gaat. Gewoon genieten is dit voor mij.

1 opmerking:

Anoniem zei

fijn dat het nu zo goed gaat,
wat maakt precies het verschil uit?