donderdag 6 december 2007

Het paard van Sinterklaas

Deze namiddag keken we naar de film 'het paard van Sinterklaas':

Winky Wong is zes jaar als ze met haar moeder vanuit China verhuist naar Nederland, waar haar vader een restaurantje runt. Alles is hier anders en Winky moet wennen aan de mensen, de taal en de gewoontes. De eerste schooldag ervaart ze als een ramp en ze wil er nooit meer heen. Dan vindt ze troost bij Saartje, een oude pony die in een weitje niet ver van haar huis staat. Winky's moeder is bang voor paarden, maar Winky niet. Winky vindt paarden lief en warm.
Als Winky's moeder onverwacht naar China gaat om voor haar zieke moeder te zorgen, wordt Saartje nog belangrijker. Wanneer Winky klaar is met helpen in het restaurant fietst ze snel naar het weitje om de pony te knuffelen en wortels te voeren. Zo leert ze tante Cor kennen, de eigenaresse van Saartje. Zij wil Winky wel leren paardrijden, maar tot Winky's spijt mag het niet van haar vader. Hij vindt het gevaarlijk. Winky is nog veel te klein.
Groot is de schok als Saartje plotseling overlijdt. Nu is mama weg en Saartje is er ook niet meer. Winky voelt zich ontzettend alleen. Ze wil zo graag een paard vasthouden. Maar hoe komt ze aan een paard? Van haar ouders krijgt ze er zeker geen.
Dan hoort Winky op school over de komst van Sinterklaas, een hele lieve man die iedereen kadootjes geeft. Winky krijgt een ontzettend goed idee. Ze vraagt gewoon een paard aan Sinterklaas. Dan komt alles vanzelf goed. Of niet?

... vraag het maar aan de kinderen. Ze vonden het een hele mooie film. Het sloot goed aan bij een aantal onderwerpen waar we het in de groep al over hadden (verhuizen van China, afscheid nemen, Sinterklaas, ...). Ik zag nog nooit een groep zo geboeid kijken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

luka heeft niets van de film verteld

katrien zei

Marthe wel, en hoe meer ze erover vertelde, hoe minder ik ervan begreep

Anoniem zei

Ik zag die film onlangs voor het eerst en vond het echt genieten!!!